Goed om te weten

NIEUW: WORKSHOP TRAUMASENSITIEF LESGEVEN

Traumasensitief lesgeven gaat over het bekijken van het gedrag van de leerling door een ‘trauma-bril’. Deze workshop maakt leerkrachten bewust van de vaardigheden die zij al hebben om stress bij leerlingen te verlagen en de veerkracht te vergroten. De eerste groep start al op 18 mei! Meer informatie en inschrijven? Klik hier 

meer lezen
OUDERS TEVREDEN OVER PMTO ONLINE!

De afgelopen tien maanden is er hard gewerkt om online gezinnen te ondersteunen met PMTO. Inmiddels hebben zo’n 240 gezinnen PMTO (deels) online gevolgd. De eerste onderzoeksresultaten naar de tevredenheid zijn binnen. Ouders geven PMTO online gemiddeld een 8,3! 

meer lezen
PILOT INVITE: WAARDEVOLLE KENNIS OVER VERMINDERING VAN EENZAAMHEID

Tussen oktober en december heeft PI Research de eerste ervaringen opgedaan met INVITE, een aanbod voor jongvolwassenen tussen de 18 en 25 jaar die graag hun sociale netwerk willen versterken. In een pilotgroep zijn in 8 weken mooie stappen gezet om dit doel te bereiken. 

meer lezen
OPVOEDPROGRAMMA VOOR VLUCHTELINGENGEZINNEN

Vluchten uit je land van herkomst en een nieuw bestaan opbouwen vraagt veel van gezinnen. Van ouders vraagt het “Opvoeden Plus” om te zorgen dat hun kinderen zich goed blijven ontwikkelen. Voor deze ouders heeft PI Research in samenwerking met kenniscentra uit drie Noord-Europese landen SPARE ontwikkeld.

meer lezen
DE BESLISBOOM ALS GIDS BIJ GEDRAGSPROBLEMEN. NIEUW INSTRUMENT HELPT DE JUISTE HULP TE KIEZEN.

Snel de ernst van probleemgedrag inschatten en beslissen wat de juiste hulp is voor jeugdigen en hun ouders kan behoorlijk lastig zijn.  Vanuit het consortium ‘Externaliserend probleemgedrag bij jongeren’ is de Beslisboom Ernstige Gedragsproblemen ontworpen om professionals, ouders en jongeren te ondersteunen om deze vragen te beantwoorden.

meer lezen