BETER BIJ DE LES: DE OPLOSSING VOOR WERKGEHEUGENPROBLEMEN IS BINNEN HANDBEREIK

Beter bij de les is een evidence-based training voor leerlingen in het basisonderwijs die kampen met werkgeheugenproblematiek of zwakke executieve functies. PI Research biedt sinds de start van dit schooljaar exclusief de opleiding tot trainer of coach aan. 

PI Research is sinds de start van het schooljaar de exclusieve landelijke opleider voor de interventie Beter bij de les.

Beter bij de les is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar die op de basisschool problemen ondervinden met het werkgeheugen en de zogenaamde executieve functies (bijvoorbeeld plannen en controleren). Deze functies spelen een cruciale rol bij het leren en zijn dan ook voorspellend voor leerprestaties. Beter bij de les is ontwikkeld en onderzocht door de Bascule.

Tijdens de Beter bij de les-training krijgen kinderen gedurende 25 individuele sessies op school meer inzicht in hun leergedrag. Het kind wordt getraind om naar het eigen functioneren te kijken, zodat het zichzelf uiteindelijk zo veel mogelijk zelfstandig kan bijsturen. Naast het aanleren van leerstrategieën ten aanzien van aandacht, planning, werkgeheugen, doel- en taakgericht gedrag en metacognitie, wordt ook het werkgeheugen getraind met de oefeningen.

De leerlingen worden getraind door Beter bij de les-trainers. Dit zijn professionals uit het onderwijs, bijvoorbeeld leerkrachten, intern begeleiders of professionals die op een andere manier werkzaam zijn in het onderwijs of in de zorg (psycholoog of orthopedagoog).

Daarnaast zijn er Beter bij de les-coaches. Zij verzorgen de diagnostiek en begeleiden de trainers bij het uitvoeren van de training, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van comorbide gedragsproblemen. De coaches hebben een vooropleiding tot psycholoog of orthopedagoog (WO of HBO psychologie/ orthopedagogiek) met aantoonbare ervaring in diagnostiek en behandeling (cognitieve gedragstherapie/ oplossingsgerichte therapie).

Bent u geïnteresseerd in het uitvoeren van Beter bij de les in uw regio? U vindt meer informatie over de opleiding tot Beter bij de les-trainer of –coach op https://www.piresearch.nl/producten/beter-bij-de-les.

Uw vragen mag u mailen naar het secretariaat van PI Research via e-mail: secretariaat@piresearch.nl 

Wij zijn telefonisch bereikbaar op 020-6501501


PI Research is een dochterorganisatie van de Bascule  |  produced by mediamens.

Door onderzoek de praktijk van de jeugdzorg inzichtelijker, transparanter en effectiever te maken. Dat is wat PI Research met zijn onderzoek nastreeft.

Ontwikkeling van nieuw aanbod en methodieken of aanpassing van bestaand aanbod aan evidence based praktijken, daar is PI Research goed in.

Implementatie van nieuwe methoden vindt op verschillende manieren plaats. PI Research heeft een naam op het gebied van training en advies.