GEACCREDITEERDE TRAINING: HOE KUNNEN RAADSONDERZOEKERS JONGEREN MET LVB SIGNALEREN EN GOED ONDERZOEK DOEN OM TOT EEN PASSEND STRAFADVIES TE KOMEN?

In opdracht van de Raad voor de Kinderbescherming heeft PI Research een training ontwikkeld voor het werken met jongeren met LVB. Jongeren met LVB worden vaak niet als zodanig herkend tijdens het onderzoek en het strafadvies sluit (daardoor) niet altijd goed aan. Hierdoor wordt de kans op recidive vergroot. Om het recidiverisico te verkleinen is het belangrijk om aan te sluiten bij de ‘what works’ beginselen; dus het risico, de behoefte en de responsiviteit van de jongere.

De training gaat in op het signaleren van jongeren met LVB en raadsonderzoekers krijgen hulpmiddelen en gesprekstechnieken aangereikt waarmee zij beter kunnen aansluiten bij jongeren met LVB en een passend strafadvies kunnen geven. Het is een blended training; ter voorbereiding is er een ELO (Elektronische leeromgeving) en een dag training (waarvan een dagdeel) met acteur. De training is geaccrediteerd bij het SKJ.


PI Research is een dochterorganisatie van de Bascule  |  produced by mediamens.

Door onderzoek de praktijk van de jeugdzorg inzichtelijker, transparanter en effectiever te maken. Dat is wat PI Research met zijn onderzoek nastreeft.

Ontwikkeling van nieuw aanbod en methodieken of aanpassing van bestaand aanbod aan evidence based praktijken, daar is PI Research goed in.

Implementatie van nieuwe methoden vindt op verschillende manieren plaats. PI Research heeft een naam op het gebied van training en advies.