HET NEDERLANDS NETWERK GV&NA NODIGT U UIT VOOR TWEE LEZINGEN IN HET NAJAAR VAN 2018

Nieuwe Autoriteit / Geweldloos verzet in de wijk.  It takes a village to raise a child op 17 oktober in Hoogkerk, door Inge Postma en Philippine Tjalma en EMDR en Nieuwe Autoriteit / Geweldloos Verzet op 24 oktober in Eindhoven door Sander de Vries.

 

Nieuwe Autoriteit / Geweldloos verzet in de wijk.  It takes a village to raise a child op 17 oktober

door Inge Postma en Philippine Tjalma

Vorig jaar zijn Inge Postma en Philippine Tjalma met 13 professionals uit 4 verschillende wijken in Groningen, gestart met de training “Geweldloos Verzet in de wijk’.  Nu, een jaar later,  willen ze als groep de eerste ervaringen presenteren aan iedereen die nieuwsgierig is; welke mogelijkheden de uitgangspunten van Haim Omer bieden voor het werk in de sociale teams en deze principes te verbinden aan de transitie opdracht in de zorg: In samenwerking met bewoners van de wijk bouwen aan een prettige en veilige woonomgeving. Binnen het jeugdwerk en opbouwwerk op een andere manier omgaan met grensoverschrijdend gedrag. Bouwen aan verbindingen en netwerken tussen ouders. Samenwerken mét het gezin en op een constructieve manier samenwerken met andere betrokken professionals rond een gezin, ook op het moment dat er tegengestelde belangen zijn.

Inge Postma is werkzaam bij Wij Groningen en trainer voor Noorderkompas. Philippine Tjalma is eigenaar van Noorderkompas, gezinsbehandelaar en trainer Geweldloos Verzet – Nieuwe Autoriteit.

 

Datum                  : 17 oktober 2018

Tijd                        : 18:00-20:00 uur

Locatie                 : Theresiakapel, Zuiderweg 38 in Hoogkerk

Kosten                 : 10 euro (betalen bij de deur)

Aanmelden        : graag een email te sturen naar nieuweautoriteit@gmail.com
Als u zich opgeeft neemt u automatisch ook deel. Wij sturen geen bevestiging. 

 

EMDR en Nieuwe Autoriteit / Geweldloos Verzet op 24 oktober
door Sander de Vries

Sander de Vries werkt als GZ-psycholoog in opleiding tot Klinisch Psycholoog bij de Opvoedpoli in Amsterdam Noord. Hij heeft de opleiding tot cognitief gedragstherapeut gedaan en kwam zodoende met het gedachtegoed van geweldloos verzet in aanmerking. Deze benadering sprak hem, in tegenstelling tot de klassieke gedragstherapeutische aanpak die erg gericht is op controlerend gezag, meteen erg aan. Tijdens zijn eerste pogingen deze benadering toe te passen met gezinnen merkte hij dat veel ouders erg belemmerd werden in het uitvoeren van de interventies door hun automatische emotionele reacties. Omdat Sander ook opgeleid is in EMDR heeft hij toen een voorbereidingsprotocol gemaakt dat gericht is op het verminderen van emotionele arousal bij de ouders waardoor, in zijn optiek, de slagingskans van de NA-interventies vergroot wordt. Sander zal zijn werkwijze en ideeën uiteenzetten en illustreren met beeldmateriaal.

Datum                  : 24 oktober 2018

Tijd                        : 18:00-20:00 uur

Locatie                 : ELF13, Sint Philomenastraat 11/13, 5622 CG, Eindhoven

Kosten                 : 10 euro (betalen bij de deur)

Aanmelden        : graag een email te sturen naar nieuweautoriteit@gmail.com
Als u zich opgeeft neemt u automatisch ook deel. Wij sturen geen bevestiging. 


PI Research is een dochterorganisatie van de Bascule  |  produced by mediamens.

Door onderzoek de praktijk van de jeugdzorg inzichtelijker, transparanter en effectiever te maken. Dat is wat PI Research met zijn onderzoek nastreeft.

Ontwikkeling van nieuw aanbod en methodieken of aanpassing van bestaand aanbod aan evidence based praktijken, daar is PI Research goed in.

Implementatie van nieuwe methoden vindt op verschillende manieren plaats. PI Research heeft een naam op het gebied van training en advies.