START ADAPT VANUIT ZORG VOOR GETRAUMATISEERDE VETERANEN: GEZINNEN HELPEN DE BALANS TE VINDEN

Wanneer een ouder getraumatiseerd raakt, heeft dit impact op het hele gezin en het functioneren van de kinderen. Naast eigen behandeling kunnen getraumatiseerde veteranen nu ook gericht hun gezin versterken met ADAPT. Binnen ADAPT leren ouders in groepsverband effectieve opvoedingsstrategieën toepassen waarbij er extra aandacht is voor emotieregulatie en het sterke ouderteam.

PI Research werkt in dit project samen met het Psychotrauma Centrum Zuid Nederland, onderdeel van de Reinier van Arkelgroep. De brug die hier wordt geslagen tussen zorg voor jeugd en zorg voor volwassenen is uniek en zou ook voor veel andere groepen kwetsbare volwassenen een meerwaarde kunnen hebben.

Voor meer informatie over ADAPT kunt u contact opnemen met Jolle Tjaden (j.tjaden@piresearch.nl).

 

PI Research is een dochterorganisatie van de Bascule  |  produced by mediamens.

Door onderzoek de praktijk van de jeugdzorg inzichtelijker, transparanter en effectiever te maken. Dat is wat PI Research met zijn onderzoek nastreeft.

Ontwikkeling van nieuw aanbod en methodieken of aanpassing van bestaand aanbod aan evidence based praktijken, daar is PI Research goed in.

Implementatie van nieuwe methoden vindt op verschillende manieren plaats. PI Research heeft een naam op het gebied van training en advies.