JEUGDHULPVERLENING

PI Research ontwikkelt diverse programma's voor de jeugdzorg zoals gezinsgerichte hulpvormen. Dit zijn bijvoorbeeld:  


Families First: kortdurende intensieve hulp aan gezinnen in een crisissituatie met dreigende uithuisplaatsing.


Support: langdurige ondersteuning van gezinnen met meervoudige problemen, gericht op competentievergroting en netwerkversterking.


Intensieve competentiegerichte hulp aan gezinnen: opleiding voor beginnende en meer ervaren gezinshulpverleners die hun werkwijze in de gezinnen methodisch willen onderbouwen en toetsen.

Tevens biedt PI Research behandelingsprogramma's voor begeleiding en behandeling van kinderen en jongeren in leefgroepen van tehuizen, kinder- en jeugdpsychiatrie, jeugdinrichtingen en kamertrainingscentra. Naast deze residentiële behandelingen, ontwikkelt PI Research ook programma's voor Medisch Kinderdagverblijven, Boddaertcentra, e.d.

 


PI Research is een dochterorganisatie van de Bascule  |  produced by mediamens.

Door onderzoek de praktijk van de jeugdzorg inzichtelijker, transparanter en effectiever te maken. Dat is wat PI Research met zijn onderzoek nastreeft.

Ontwikkeling van nieuw aanbod en methodieken of aanpassing van bestaand aanbod aan evidence based praktijken, daar is PI Research goed in.

Implementatie van nieuwe methoden vindt op verschillende manieren plaats. PI Research heeft een naam op het gebied van training en advies.